Omien arvojen mukainen elämä ja arvopohjainen yritystoiminta

#arvojenmukainenelämä #arvopohjainenyritys #arvot #muutos #omannäköinenelämä #stressi #stressinhallinta #tavoitteet #unelmat #unelmatyö #ylikuormitus Jan 09, 2023
Arvopohjainen yritys, arvojenmukainen elämä, unelmaelämä, omannäköinen elämä. muutos, muutosvalmennus,  itsensä kehittäminen

Uupumus, korkeat stressitasot, liian vähän omaa aikaa, jokin mättää – mutta et tiedä mikä. Töihin ei ole aina mukava mennä, mieliala on alakuloinen.

Olet kenties ajatellut, että se johtuu liiallisesta työteosta tai kiireisestä elämästä. Tämä voi olla totta osittain. Mutta kun alamme pohtimaan tarkemmin, meitä harvemmin kuormittavat ”pelkkä pino töitä”.

Sen sijaan meitä kuormittavat ihmiset, joiden kanssa emme jaa yhteisiä arvoja ja moraalia. He kuormittavat meitä negatiivisuudellaan ja heidän omalla huonolla olollaan. He saavat meidät pienentämään itseämme ja valitsemme toimia erilailla kuin sisimpämme haluaisi. He saavat meidät tuntemaan huonommuutta ja epävarmuutta. He vaikuttavat itsetuntoomme. Toistuvien ikävien tilanteiden jälkeen, saavumme kokoustilaan tai tapaamiseen hiiviskellen ja varuillaan. Olemme laittaneet Taistele tai pakene-moodin päälle suojellaksemme itseämme jälleen vastaamme tulvivalta aallolta, joka kuormittaa meitä. Emme ole vapautuneita ja levollisia omia itsejämme eikä edes ajatuksemme tunnu kulkevan normaalin ketterästi. Illalla kohtaaminen pyörii mielessä ja vaikuttaa unen saantiin tai nukkumiseen, olemme ärtyneitä ja puramme omaa alkanutta kiukkua läheisiimme.

Meitä kuormittavat myös asiat, joita joudumme tekemään arjessamme vastoin omia arvojamme.
Esimerkiksi koronapandemian ollessa vallassa, yrittäjät joutuivat tekemään valintoja pyörittääkö bisnestä saadakseen tuloja, pitääkseen yritystoiminnan hengissä ja työntekijät töissä. Toisella puolella vaakakupissa oli pelko omasta tai työntekijän sairastumisesta tai siitä, että sairastuttaa asiakkaan. Mitä se sitten puolestaan tekisi yritystoiminnalle. Tai työpaikalla voi olla esimies tai johtaja, jonka maailmankatsomus ja johtamistyyli ei kohtaa pätkän vertaa omasi kanssa. Tällöin todennäköisesti joudut tekemään päivittäin asioita, jotka sotivat oman sisimpäsi sanomaa vastaan. Kuormitut. Koet lisäksi kenties epäoikeudenmukaisuutta tai epätasa-arvoa.

Kuormittuneena saatat hokea ” minulla ei ole tarpeeksi omaa aikaa”, vaikka todellisuudessa sinulla sitä olisikin, mutta et jaksa hyödyntää sitä. Sen sijaan sohva vetää puoleensa joko somen selailun, sarjojen tai herkkujen kera.

Kun alat elää omien arvojesi mukaista elämää, voimaannut. Olet energinen, nukut yösi hyvin ja jaksat.  Omien arvojen mukaan eläminen vaatii muutoksia, uhrauksiakin. Omille arvoille ja unelmille, tavoitteille täytyy tehdä tilaa  - täytyy irtipäästää vanhasta. Jos jatkat niin kuin aina ennenkin, mikään ei muutu. Paitsi se, että kuormitut koko ajan vain lisää. ”Mikään ei muutu, jos mikään ei muutu”, sanotaan.

Suosittelenkin pohtimaan omia arvojasi ja sitä, kohtaavatko ne tämänhetkisen elämäntilanteesi kanssa. Muutoksen kohti arvojasi ja arvojenmukaista elämää voi aloittaa aluksi pienin askelin, mutta matka on kasvattava ja oivalluttava.

Mitäpä jos aloitat oman muutoksesi jo TÄNÄÄN?

Mikäli koet tarvitsevasi apua muutokseen ja kuormitukseesi, pohdi ja kuuntele sisimpääsi kannattaisiko sinun aloittaa matka muutokseen yhdessä minun kanssani, jolloin toimin valmentajanasi, sparraajanasi ja tukenasi, jolloin onnistumisen mahdollisuutesi on maksimoitu. TUTUSTU LISÄÄ>>

L
ISÄKSI MAANANTAINA 16.1. alkaa Tavoitteet Todeksi 2023-verkkovalmennus, jossa todellakin koetaan uskomattomia oivalluksia ja taklataan esteitä ja saavutetaan tavoite, joka on kirkastettu entistä enemmän juuri omannäköiseksi! Kurkkaa ihmeessä olisiko tämä JUURI SINULLE!

LIITY SISÄPIIRIINI!

Saat noin 2 kertaa kuukaudessa sähköpostiisi motivaatiota, inspiraatiota sekä vinkkejä ajankohtaisista aiheista. Puhumattakaan eväistä kohti unelmaasi! Sisäpiiriläiset saavat myös bonuksia vuoden mittaan.

Liity Sisäpiiriini!